Λίγα λόγια...

Ιστορικά, αναφέρονται διάφορες εφαρμογές και μαγικές πρακτικές βασισμένες στους Ψαλμούς του Δαυίδ. Θεραπευτικοί τρόποι, μαγικά θεραπευτικά φυλακτά, φυλακτά προστασίας και όχι μόνο, έχουν καταγραφτεί στην Εβραϊκή, Αραβική και Κοπτική γλώσσα. Όλοι οι συγγραφείς έχουν δώσει έμφαση, περισσότερο στην προετοιμασία, τόσο της ψυχής, όσο και του σώματος, με περιόδους νηστείας, καθαρμού και άλλων μεθόδων. Ορίζουν την αποτελεσματικότητα των πρακτικών, πως έχει επιτυχία, μόνον όταν συνδυάζεται με την ψυχική δύναμη. Συχνά, χρησιμοποιούνται τμήματα από τους Ψαλμούς, που γράφονται σε χαρτί, περγαμηνή, μέταλλο κλπ και καλύπτονται με ειδικές θήκες, κάτι που θυμίζει έντονα τα Τεφιλίν (التفلين - תפילין‎ - φυλακτήρια). Συνήθως, στον Δυτικό κόσμο έχει επικρατήσει η συνήθεια να ντύνονται αυτά τα φυλακτά σε μεταξωτό ύφασμα, σε ποικίλα χρώματα.

Ωστόσο, δεν είναι σπάνια η εκφώνηση των Ψαλμών. Σε κάθε λέξη υπάρχει μαγική επιρροή και κάθε λέξη έχει από μόνη της το ψυχή και τη διάνοια μέσα της. Πολλές φορές, δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο τυπικό, ούτε μαγικά βότανα, ούτε κάτι γραμμένο, παρά μόνο λέξεις, γιατί οι λέξεις ενώνουν τα γράμματα που πρεσβεύουν στον ήχο, τους αριθμούς που αυτοί προέκυψαν από τα γεωμετρικά σύμβολα.
Γενικά, σε όλο το φάσμα της Αραβικής Μαγείας, είτε αυτή προέρχεται από τους Βεδουίνους, είτε από τους Κόπτες, τους Πέρσες, τους Άραβες, τους Τούρκους, υπάρχει σαφέστατα η παρουσία της εκφώνησης κειμένου. Αυτό το κείμενο μπορεί να είναι τμήμα από το Άγιο Κοράν, από τους Ψαλμούς, από Ιερά Θρησκευτικά κείμενα, αλλά κάλλιστα μπορεί να είναι απλές λέξεις. Οι λέξεις, όταν επιλέγονται σωστά, έχουν τόσο μεγάλη δύναμη, που συχνά μας δίνουν περισσότερα αποτελέσματα, από ότι ένα χαραγμένο φυλακτό σε χρυσό.

Επίσης, τα θρησκευτικά κείμενα, ενισχύουν την μαγική ικανότητα. Η πίστη στη δύναμη του λόγου, για την παραγωγή του αγαθού ή του κακού, ήταν το χαρακτηριστικό όλων των ιστορικών εποχών και των εθνών. Για παράδειγμα, ένας εξορκιστής στην αρχαία Αίγυπτο, επικαλούταν μυστηριώδεις φράσεις για τη θεραπεία μιας νόσου. Αλλά και στους Ελληνικούς Μαγικούς Πάπυρους, αναφέρονται πλείστα κείμενα, μόνο προφορικής χρήσης. Η επιρροή του πνεύματος πάνω στο αντικείμενο, μέσω του μη ορατού, είναι αυτό που παράγει το θαυμάσιο από αστρική ή όποια άλλη Μαγεία. Όμως, η αποτελεσματικότητα έχει συνήθως αναλογίες ως προς τον βαθμό της επιτυχίας, εξαιτίας της άγνοιας που επικρατεί σε πιο βαθιά και ουσιαστικά επίπεδα γνώσης.

Ο Γαληνός έγραψε ότι πολλοί γιατροί της εποχής του ήταν της γνώμης ότι τα φάρμακα έχαναν πολύ από την αποτελεσματικότητά τους, εκτός αν προβλεπόταν η ύπαρξη μαγικών ονομάτων από τους Βαβυλώνιους ή Αιγύπτιους. Είναι πλήρως κατανοητό, γιατί συχνά ο ίδιος, αντί της τακτικής συνταγών, έγραφε μυστικιστικές φόρμουλες, οι οποίες οι ασθενείς, είτε μετέφεραν ως φυλακτά, είτε έπιναν.

Στο βιβλίο «دلال المزامير» «Οδηγίες για τους Ψαλμούς», ορίζεται πως όλοι οι ψαλμοί είναι Ηλιακής φύσης. Θεωρείται πως το βιβλίο περιέχει πλήρως τα μυστικά των αρχαίων καιρών, που άφησαν κληρονομιά οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Αυτό το βιβλίο είναι κυριολεκτικά σαν κλειδί σε κλειδαριά, στην μαγική τέχνη της χρήσης των Ψαλμών. Η μέθοδός του είναι σχετικά απλή για κάποιον που έχει εξοικειωθεί με τα μαγικά τετράγωνα και τους κανόνες του Γαζάλι και του Μπούνι. Ουσιαστικά, σχεδόν όλα τα φυλακτά παράγονται βάση του πενταγώνου και της ισοψηφίας.

Στις σελίδες μου θα παρουσιαστούν απλά φυλακτά, προσιτά στον καθένα.

nooriya blogger facebook pinterest