σε επαγγέλματα, αντικείμενα, κοσμικά ζητήματα

Στην αστρολογία, οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος καλύπτουν την ανάγκη του αρχικού συντελεστή και παράγοντα, είτε είναι προσωπικότητες, είτε είναι το περιβάλλον. Οι όψεις υποδηλώνουν την ευνοϊκή ή μη ευνοϊκή δράση του κόσμου, τα ζώδια υποδεικνύουν τις γεωγραφικές διαιρέσεις των δραστηριοποιημένων τμημάτων της γης. Έτσι, ο Ήλιος, η Σελήνη και οι πλανήτες έχουν μία ιδιαίτερη έννοια στην Αστρολογία καθώς παριστάνουν ορισμένες κατηγορίες σε κάθε έθνος, σε μια εργασία ή σε ένα αντικείμενο.

Κάθε πλανήτης έχει εξουσία ανά κατηγορία, ως εξής:

ΗΛΙΟΣ Αντικείμενα και υλικά: Πολύτιμα μέταλλα, διαμάντια, πράγματα πολύτιμα και σπάνια. Κοσμική Αστρολογία: Ο Ήλιος συμβολίζει τον πρωθυπουργό, το βασιλιά, τους κυβερνήτες, τους ανώτερους και κατώτερους δικαστές και όλα τα διακεκριμένα πρόσωπα στην εξουσία, τα υπουργικά συμβούλια. Είναι η εκτελεστική εξουσία, κυβερνητική και νομοθετική. Είναι η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί στο σύνολό τους, οι διοικητές και οι εργοδότες. Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Ανώτερη τάξη, πολιτικοί, φιλοξενούμενοι, πολιτευτές, διαιτητές, αναλυτές ραδιοφώνου, εργοδηγοί, διοικητικοί λειτουργοί, ρεσεψιονίστ. Ακόμα, όσοι έχουν τιμητικές διακρίσεις και υπόληψη, όσοι πραγματοποιούν μεγάλες εμπορικές πράξεις, εκδηλώνουν ικανότητα διοίκησης, άτομα με ειδικές θέσεις και ταλέντα και οι γενικά καθιερωμένοι άνδρες. Εργασίες που απαιτούν φιλοδοξία, εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και δραματική διαίσθηση. Άτομα που παρατηρούν και σημειώνουν, που βραβεύονται και επευφημούνται.

ΣΕΛΗΝΗ Αντικείμενα και υλικά: Μηχανήματα για κοινή χρήση στα καθαριστήρια ή στο εμπόριο αργυροχόων. Απαλά, ομαλά και λεία αντικείμενα. Κοσμική Αστρολογία: Η Σελήνη δείχνει τους συνηθισμένους ανθρώπους, τις γυναίκες γενικά, τα πλήθη, όλα τα θέματα κοινής ή δημόσιας φύσης, όλες τις δημόσιες εργασίες και τους αντικειμενικούς σκοπούς του κόσμου. Οτιδήποτε σχετίζεται με το νερό, όπως, ναύτες, ναυτικοί, ψαράδες, λιμενεργάτες, αντιπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων. Τη μεταφορά του νερού. Τις συνθήκες, τους όρους και τις προϋποθέσεις της διαβίωσης, τις κατοικίες και τις ενοικιάσεις τους. Τη γη και τη συγκομιδή των προϊόντων της. Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Οι συμφωνίες των ατόμων με αγαθά και προϊόντα. Κατώτερες θέσεις και εργασίες κυρίως στην βιομηχανία μεταφοράς προϊόντων ή σε τομείς που αφορούν μεταφορές προϊόντων. Οι γυναίκες κρατικοί λειτουργοί και οι απασχολήσεις με τα γυναικεία επαγγέλματα. Στην επιρροή του πλανήτη ανήκουν οι έμποροι ποτών, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης και οι προμηθευτές τροφίμων.

ΕΡΜΗΣ Αντικείμενα και υλικά: Χαρτιά που συνδυάζονται με τα χρήματα, νομικά έγραφα, βιβλία, εικόνες, γραφική ύλη και καθετί που συνδέεται με τη μόρφωση και την επικοινωνία. Άνετα και έξυπνα υλικά αντικείμενα. Κοσμική Αστρολογία: Ο Ερμής κυβερνάει το λογοτεχνικό κόσμο, τις εφημερίδες, τις εκδόσεις, τους εκδότες, τους πρεσβευτές, το εμπόριο, τον πνευματικό κόσμο, την τέχνη την τάξη των διανοουμένων, την πνευματική ηγεσία. Ακόμα, τον λογοτεχνικό και φιλολογικό κόσμο, τους παιδαγωγούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εκφωνητές. Διαμέσου του πλανήτη φαίνεται η εξαργύρωση του συναλλάγματος. Εξουσιάζει ακόμα τη βιομηχανία και τους συγκεκριμένους τομείς που σχετίζονται με τις μεταφορές και την επικοινωνία, όπως ταξιδιωτικά γραφεία, προφορικές συναλλαγές, συμβόλαια, πνευματικές δραστηριότητες και επιδεξιότητες, εκδότες βιβλίων, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, προγραμματιστές ή χειριστές κομπιούτερ, βιβλιοθηκάριοι, διερμηνείς, δημοσιογράφοι, δακτυλογράφοι. Επίσης, επηρεάζει τους ναυτιλιακούς υπαλλήλους, τους υπάλληλους τροφίμων, τους οδηγούς, τους αστυνομικούς επιθεωρητές και τους καπετάνιους. Επαγγέλματα και απασχολήσεις του Ερμή είναι: Συγγραφείς, ηθοποιοί, ρήτορες, δάσκαλοι, εφευρέτες, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και όσοι δεσμεύονται στη συγκέντρωση και στη διάδοση πληροφοριών και στη βάση κρίσης εκ τούτου. Έμπορες, βιβλιοπώλες, υπάλληλοι ταχυδρομείων, χειριστές τηλεγράφων και τηλετύπων ή υπάλληλοι στις βιομηχανίες επικοινωνίας. Λογιστές. Πολιτικοί μηχανικοί. Δικηγόροι. .

ΑΦΡΟΔΙΤΗ Αντικείμενα και υλικά: Κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα. Γυναικεία ενδύματα, λινά υφάσματα, γυαλιστερά υλικά αντικείμενα. Κοσμική Αστρολογία: Η Αφροδίτη έχει εξουσία στο θηλυκό φύλο, καλλιτέχνες, μουσικούς, γάμο, παιδιά, γεννήσεις και ερωτικές υποθέσεις. Εξουσιάζει ακόμα τους πρεσβευτές, τους πράκτορες και τους απεσταλμένους που ασχολούνται με τα καλά θέματα και διασώζουν την ειρήνη. Δυσμενείς όψεις του πλανήτη φέρνουν πανώλη, επιδημίες, ασθένειες από τα ποντίκια και κοινωνικές μάστιγες. Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Όλα τα επαγγέλματα που συσχετίζονται με την μουσική και την ποιοτική τέχνη. Όλες οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τις γυναίκες και τον καλλωπισμό τους, όπως κοσμηματοπώλες, διακοσμητές, σχεδιαστές μόδας, κατασκευαστές και έμποροι του εξοπλισμού της εμφάνισης, αρωματοποιοί, βοτανολόγοι. Χορευτές και ηθοποιοί, οι οποίοι υποδύονται την ομορφιά ή την γοητεία, ανεξάρτητα της επιδεξιότητας και της νοημοσύνης. Ζωγράφοι. Κεραμοποιοί, σκηνογράφοι, ανθοπώλες. Οικιακοί υπηρέτες.

ΑΡΗΣ Αντικείμενα και υλικά: Χαλύβδινα αντικείμενα, μαχαιροπήρουνα και καθετί που είναι κοφτερό. Εργαλεία και αντικείμενα πολέμου, αστραφτερή ύλη. Κοσμική Αστρολογία: Ο Άρης δηλώνει τους στρατιώτες, τους φημισμένους στρατιωτικούς και ναυτικούς, τον πόλεμο, τις διαμάχες, τους στρατιωτικούς ηγέτες, τους στρατιωτικούς γιατρούς και τα άτομα που εκθέτονται στον κίνδυνο ή που ευθύνονται για θανάτους. Τη φωτιά, τους εμπρησμούς, τους εμπρησμούς και εμπρηστικές ύλες. Τους χειρούργους, τους μηχανικούς. Τους υποκινητές ταραχών , τα εγκλήματα και τους εγκληματίες. Τις μοιχείες. Τα πειθαρχικά παραπτώματα των στρατιωτών, τις ποινικές παραβάσεις και τους βιασμούς. Ακόμα δηλώνει τις μολυσματικές και μεταδοτικές λοιμώδης επιδημίες επικίνδυνες στην μετάδοσή τους. Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Όλα τα στρατιωτικά επαγγέλματα, χημικοί, σιδηρουργοί, μηχανικοί, μεγαλέμποροι, κρεοπώλες, κουρείς, ξυλουργοί και όσοι χρησιμοποιούν μαχαίρια ή κοφτερά εργαλεία. Οικοδόμοι, κλειδαράδες, μασέρ, συγκολλητές, αθλητές, εργαζόμενοι στα ακατέργαστα μέταλλα,

ΔΙΑΣ Αντικείμενα και υλικά: Ανδρική ενδυμασία, εμπορεύματα ζαχαροπλαστικής, άλογα, οικιακά ζώα. Κοινά και χρήσιμα υλικά αντικείμενα, ρούχα, χαρτικά. Κοσμική Αστρολογία: Ο Δίας κυβερνά το Θρησκευτικό και Δικαστικό κόσμο, τους θεολόγους, τους δικαστές, τους δικηγόρους, τους τραπεζίτες, τους εμπόρους κ.λ.π. Έτσι, η δικαιοσύνη, το δικαστικό σύστημα και σώμα, η κεφαλή της εκκλησίας, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι καπιταλιστές βρίσκονται στην επιρροή του πλανήτη. Οι φιλάνθρωποι και φιλανθρωπικές δραστηριότητες, οι επιρροές στις υποστηρίξεις των προγραμμάτων της ειρήνης, της ευημερίας, της οικονομικής άνθισης. Όταν ο πλανήτης δέχεται δυσμενείς όψεις δημιουργεί σοβαρές διαταραχές στα πιο πάνω σημεία. Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την θρησκεία και το νόμο. Δηλώνει τους συμβούλους αθλητών, τους γιατρούς, τους παραγωγούς και σχολιαστές τηλεόρασης, τους ξεναγούς, τους υφασματέμπορους, τους σερβιτόρους και όσους ασχολούνται με τις φιλανθρωπίες και τις εμπορικές επιχειρήσεις μάλλινων υφασμάτων.

ΚΡΟΝΟΣ Αντικείμενα και υλικά: Γη, ορυκτά, μεταλλεύματα, γεωργικά και κηπευτικά εργαλεία και σκεύη. Βαριά πρώτη ύλη. Μουντά και ογκώδη αντικείμενα. Σκουριά μετάλλου. Κοσμική Αστρολογία: Ο Κρόνος έχει κύρια επιρροή επάνω σε μεσόκοπους ανθρώπους. Δηλώνει τη δευτερεύουσα δημόσια εκτελεστική εξουσία, το διοικητικό κλάδο της κυβέρνησης, τους υπαλλήλους και όλους αυτούς που επιβάλλουν την εξουσία της νομοθεσίας και του συστήματος των αρχών. Το αστικό δίκαιο, τους πολιτικούς υπαλλήλους, τους κτηματίες, τους αγρότες, τα ορυχεία άνθρακα και τα προϊόντα της γης. Τα δημόσια κτίρια, τις εθνικές συμφορές, τις καταστροφές του κράτους, την έλλειψη τροφίμων. Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Όλες οι συντηρητικές εργασίες που σχετίζονται με τη γη και τις διαμοιράσεις της. Εργασίες που αφορούν αγαθά που παράγονται από τη γη. Οι εργαζόμενοι κάτω από τη γη και οι εργαζόμενοι τη νύχτα. Εργασίες που συνδέονται με τον περιορισμό, την κράτηση, τη φυλάκιση και το θάνατο. Δημόσια εργαστήρια και γραφεία τελετών. Εργολάβοι, τεχνίτες γεφυρών, αγγειοπλάστες, υδραυλικοί, αστυνομικοί.

ΟΥΡΑΝΟΣ Αντικείμενα και υλικά: Μηχανήματα, παλιά νομίσματα και αντίκες. Δημόσιες εγκαταστάσεις, καθετί καθόλου κοινό και συνηθισμένο. Ραδιενεργά και μαγνητικά αντικείμενα και ύλη. Κοσμική Αστρολογία: Ο Ουρανός έχει ιδιαίτερη επιρροή στους σιδηροδρόμους. Επίσης στην εναέρια ναυσιπλοΐα και στις μεταφορές με τρένα. Οι εφευρέσεις, η βιομηχανία του ηλεκτρισμού, της ραδιοτηλεφωνίας, των ασυρμάτων και γενικά των αντικειμένων που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οι πολιτικές διοργανώσεις, οι εταιρείες φωταερίου βρίσκονται στην εξουσία του πλανήτη. Οι επιστημονικές διοργανώσεις και οι οργανισμοί τους και οι επιστημονικές ανακαλύψεις είναι επίσης κάτω από την επιρροή του. Ακόμα δηλώνει τα αστικά σώματα, τις απεργίες, τις εκρήξεις, την αναρχία, το μηδενισμός, τα πλήγματα, τις στάσεις, τις αναταραχές. Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Μηχανικοί της ραδιοτηλεφωνίας, όλοι όσοι εργάζονται σε νέες και ασυνήθιστες υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι στις μυστικές υπηρεσίες, στις εταιρείες ηλεκτρικών μικροσυσκευών, οι υπάλληλοι προοδευτικών μελετών και τεχνικών έργων. Πιλότοι και όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξη των αερομεταφορών. Αντιπρόσωποι, επιστήμονες, ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές, εξερευνητές, λέκτορες, σκαπανείς, ηλεκτρολόγοι, αστρολόγοι. Η βιομηχανία αυτοκινήτων, τα άτομα που συγγράφουν τεχνικές αστρονομίας, οι τεχνικοί κλιματισμού, η εφαρμογή της αεροδυναμικής και οι τηλεφωνικές επιδιορθώσεις, δέχονται την επιρροή του.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Αντικείμενα και υλικά: Δηλητήρια, υγρά, φαρμακευτικά προϊόντα που προκαλούν εθισμό, μυστήρια και άγνωστα υλικά αντικείμενα. Κοσμική Αστρολογία: Ο Ποσειδώνας εξουσιάζει το σοσιαλισμό, τις φεμινίστριες, τον καλό κόσμο, τις συνωμοσίες, τις κοροϊδίες, όλες τις παράνομες δουλειές, τις εταιρείες "φάντασμα", τις ανταρσίες και όλες τις χαμηλότερες και πιο υποβιβασμένες κακοήθειες. Δηλώνει τους αδύναμους ανθρώπους, τις κοινωνικές δραστηριότητες και τις σοσιαλιστικές πολιτικές δραστηριότητες και οργανώσεις. Τα φάρμακα και τα νοσοκομεία, τις φιλανθρωπίες, τις αγαθοεργίες και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όλες οι ενέργειες που υποκινούν σε στάσεις κατά του καθεστώτος, οι εκτεταμένες δυσφορίες και ανησυχίες δηλώνονται από την παρουσία του Ποσειδώνα. Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Καλλιτέχνες, μεγαλοφυΐες που ασχολούνται με τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία, ασχολούμενοι με τον αποκρυφισμό, υπηρεσίες που σχετίζονται με το νερό και τα υγρά προϊόντα. Μηχανογραφήσεις, οικονομικοί αναλυτές, ψυχικές ενασχολήσεις, χημικές ουσίες, πλαστικά, σχεδιαστές μηχανών, αεροπορία, ναρκωτικά, ωκεανογραφία, σχεδιαστές μόδας, μακιγιέρ, φωτογράφοι, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, κατασκευαστές καλλυντικών.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ Αντικείμενα και υλικά: Συνθετικά πράγματα και διαμέσου απόσχισης και ξανασυμπύκνωσης παραγόμενα αντικείμενα. Πλαστικά, ατομικές διασπάσεις. Κοσμική Αστρολογία: Ο Πλούτωνας δηλώνει τη σύγκλητο, τα συμβούλια, τις ομαδικές δραστηριότητες, τα οργανωμένα επιστημονικά εργαστήρια, τα συνδικάτα, τις κοινοπραξίες, τα πρακτορεία τύπου ή ειδήσεων. Ακόμα τις αλυσίδες καταστημάτων, τις αποθήκες, τις προμήθειες που υπάρχουν στα προηγούμενα. Ο πλανήτης εξουσιάζει την ψυχολογία του όχλου, και κατά πόσο η ψυχολογία θα είναι κεφαλαιοκρατική ή θα επιθυμεί την δύναμη της εξουσίας ή θα είναι υποτονική από την ανεργία που φέρνει παράφορες ενέργειες, όπως αυτή της απεργίας πείνας . Επαγγέλματα και απασχολήσεις: Ο Πλούτωνας δίνει ηγέτες σε μεγάλους οργανισμούς και κυβερνήσεις είτε είναι σοσιαλιστές είτε καπιταλιστές. Ακόμα όσους ασχολούνται με τη συγκάλυψη συγγράφοντας κοινωνιολογικά θέματα ή δόγματα, όσους σχετίζονται με τα συλλογικά έργα, τις μαζικές παραγωγές, τις συμπράξεις, τους εργαζόμενους σε συνεταιρισμούς που ελέγχουν και τροφοδοτούν μεγάλα τμήματα ή κοινότητες και μπορούν να χειρίζονται επιδέξια τους ανθρώπους. Υπαλλήλους σε υπηρεσίες που αφορούν στην κοινωνική πρόνοια, στα έργα αρωγής και συμπαράστασης. Δηλώνει τους τεχνικούς των μηχανημάτων ιατρικής εξέτασης με ακτίνες Χ, τους μηχανικούς ασφάλειας πυρηνικών μηχανημάτων τους επιστημονικούς ερευνητές και όσους ενασχολούνται με την ατομική ενέργεια, τους ταριχευτές, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους υδραυλικούς, τους βιολόγους που ασχολούνται ειδικά με το διάστημα, τους αστυνομικούς, τους διαιτολόγους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συγκεκριμένη θέση του οίκου των πλανητών πρέπει να λαμβάνεται κύρια υπόψη υπολογίζοντας τα παραπάνω. Για παράδειγμα: Ο Ποσειδώνας στο δέκατο οίκο θα έδειχνε σοσιαλιστική αναταραχή ενάντια του πρωθυπουργού της Κυβέρνησης. Ο ίδιος πλανήτης στο δωδέκατο θα συμβόλιζε σκάνδαλο και δυσάρεστα γεγονότα σε σχέση με τους Θεσμούς. Είναι ουσιώδες ότι θα πρέπει να συνδυάζονται η επιρροή του οίκου και η πλανητική επιρροή.

 

nooriya blogger facebook pinterest