Κ ρ ι ό ς . Το Κριάρι. Το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του απεικονίζει το κεφάλι και τα κέρατα του κριαριού, ένα σύμβολο επιθετικού αγώνα. Αυτό το ζώδιο ξεκινά από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου.

Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι πρώτες 30ο της εκλειπτικής, αρχίζοντας στο σημείο της Εαρινής Ισημερίας. Είναι το πρώτο ζώδιο από τα πύρινα στοιχεία: κατηγορηματικό, ημερήσιο, κινητό, ξηρό, ζεστό, ανυπόμονο, ευέξαπτο, άγριο.
Κυβερνήτης: Άρης.
Έξαρση: Ήλιος (19ο του Κριού).
Αδυναμία: Αφροδίτη.
Πτώση: Κρόνος (21ο του Κριού).
Πολύτιμος λίθος: Ίασπις, ένας ιριδίζων ή πρασινωπός λίθος.
Μέταλλο: Σίδηρος.
Χρώμα: Κόκκινο.
Συμβολική ερμηνεία: Αρχή ανάπτυξης σπόρου. Φωτιά σε στιγμή έκρηξης. Πηγή νερού. Ο Κριός είναι η προσωποποίηση του Εαυτού, η επιθυμία για αποκάλυψη, η τολμηρή Ψυχή. Επιθυμία, πρωτοβουλία και ανδρεία.

Τ α ύ ρ ο ς  Ο Ταύρος. Το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του απεικονίζει την κεφαλή και τα κέρατα του ταύρου. Ο Ήλιος είναι στον ταύρο από τις 21 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι δεύτερες 30ο από την Εαρινή Ισημερία, από τις 30° ως τις 60° κατά μήκος της εκλειπτικής.
Ανήκει στα Σταθερά ζώδια του στοιχείου της Γης, παρέχοντας σαφή επιθυμία δύναμης, συνήθως είναι παθητικό κι αρνητικό, γίνεται επίμονο κι άκαμπτο όταν προκαλείται. Είναι αρνητικό, νυκτερινό, ψυχρό, ξηρό και μελαγχολικό.
Κυβερνήτης: Αφροδίτη.
Έξαρση: Σελήνη (3ο του Ταύρου).
Αδυναμία: Άρης, Πλούτωνας.
Πτώση: Ουρανός (24ο του Ταύρου).
Πολύτιμος λίθος: Ζαφείρι, ένας γαλάζιος, διαυγής πολύτιμος λίθος.
Μέταλλο: Χαλκός.
Χρώμα: Γαλάζιο, ροζ, πράσινο.
Συμβολική ερμηνεία: Ο Ταύρος απεικονίζει τις εκδηλώσεις του Εαυτού, ως εκ τούτου τις βασικές αποκτήσεις και τις προδιαθέσεις κληρονομικών χαρακτηριστικών.

Δ ί δ υ μ ο ι Οι Δίδυμοι Το τρίτο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του απεικονίζει δύο κομμάτια από ξύλα ενωμένα μαζί, σύμβολό της αδιάκοπτος διαμάχης των αντίθετων διανοητικών πορειών. Ο Ήλιος είναι στους Δίδυμους από 21 Μαίου μέχρι 20 Ιουνίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι 30ο πριν από το Θερινό Ηλιοστάσιο, δείχνοντας τη διάβαση του Ήλιου υπεράνω του Τροπικού του Καρκίνου και έχοντας τη θέση κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 60° ως τις 90°.
Είναι Μεταβλητό ζώδιο του Αέρινου Στοιχείου: Κατηγορηματικό, δυαδικό.
Κυβερνήτης: Ερμής.
Αδυναμία: Δίας.
Πολύτιμος λίθος: Χαλκηδόνιος, ένας ωχρός γκρίζος, διαφανής χαλαζίας.
Μέταλλο: Υδράργυρος.
Χρώμα: Διάφορα χρώματα.
Συμβολική ερμηνεία: Κάστορας και Πολυδεύκης. Οι Δίδυμοι εγκαθιστούν τη σχέση ανάμεσα στον Εαυτό και τις ουσίες των πραγμάτων, της ένωσης των ρυθμών και της ανάπτυξης.

Κ α ρ κ ί ν ο ς Ο Κάβουρας Το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του είναι πιθανά, τα διπλωμένα νύχια του κάβουρα. Ο Ήλιος είναι στον Καρκίνο από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι 30ο που ακολουθούν το Θερινό Ηλιοστάσιο και βρίσκεται κατά μήκος της εκλειπτικής, από τις 90° μέχρι τις 120°.
Είναι το πρώτο ζώδιο του Υδάτινου στοιχείου: Αρνητικό, ψυχρό, υγρό, φλεγματικό, νυκτερινό, αυταρχικό, μετακινούμενο, αποδοτικό, αδύναμο, σιωπηλό.
Κυβερνήτης: Σελήνη.
Έξαρση: Δίας (15ο του Καρκίνου).
Αδυναμία: Κρόνος.
Πτώση: Άρης (28ο του Καρκίνου).
Πολύτιμος λίθος: Σμαράγδι, ένας πράσινος, διαυγής Βήρυλλος.
Μέταλλο: Ασήμι.
Χρώμα: Ασημί, απαλές σκιές.
Συμβολική ερμηνεία: Τα νύχια του Ουράνιου Κάβουρα. Δύο σπερματοζωάρια ενωμένα, υποδηλώνοντας τον ανδρικό και γυναικείο σπόρο, αφήνοντας τον υπαινιγμό για την αποχώρηση και την ανατροφή.

Λ έ ο ν τ α ς  Ο Λέων Το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του ενδεχομένως, είναι ένα έμβλημα που απεικονίζει το φαλλό ή ένα έμβλημα του ηλιακού πυρός, της ενέργειας από θερμότητα. Ο Ήλιος είναι στο Λέοντα από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 22 Αύγουστου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι δεύτερες 30ο μετά το Θερινό Ηλιοστάσιο και βρίσκεται κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 120ο μέχρι τις 150ο.
Είναι Σταθερό Πύρινο ζώδιο, παρέχοντας μια ενδόμυχη επιθυμία που παρακινεί σε συναισθηματικές παρορμήσεις. Το ζώδιο είναι κατηγορηματικό, ζεστό, ξηρό, ευέξαπτο, ανατολικό, ημερήσιο, αυταρχικό, τραχύ, άγονο, ευμετάβλητο, ευτυχή, ισχυρό, βραχνό, άγριο.
Κυβερνήτης: Ήλιος.
Έξαρση: Ποσειδώνας (9ο του Λέοντα).
Αδυναμία: Κρόνος, Ουρανός.
Πτώση: Πλούτωνας (1ο του Λέοντα).
Πολύτιμος λίθος: Σαρδόνυξ, όνυχας με επιστρώσεις από σάρδιο, ένας υπόφαιος, κόκκινος Χαλκηδόνιος.
Μέταλλο: Χρυσός.
Χρώμα: Χρυσό, ζωηρό κόκκινο.
Συμβολική ερμηνεία: Ο Λέοντας εξηγεί τον κανόνα της κοσμικής μεγαλοπρέπειας.

Π α ρ θ έ ν ο ς Η Παρθένα Το έκτο ζώδιο του ζωδιακού.
Συνήθως, εικονίζεται με μια παρθένα που κρατά στο χέρι της ένα πράσινο κλαδί, ένα κλαδί αραβόσιτου, ή ένα στάχυ από δημητριακά. Ο Στάχυς είναι ένας απλανής αστέρας του αστερισμού της Παρθένου. Ο Ήλιος είναι στην Παρθένο από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 22 του Σεπτεμβρίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι 30ο πριν της διάβασης του Ήλιου, υπεράνω της Φθινοπωρινής Ισημερίας και βρίσκονται κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 150ο μέχρι τις 180ο του ζωδιακού.
Η Παρθένος είναι Μεταβλητό ζώδιο του Στοιχείου της Γης: Αρνητικό, ψυχρό, ξηρό, άγονο, ανθρώπινο. Ακόμα επικριτικό, πρακτικό, βοηθητικό.
Κυβερνήτης: Ερμής.
Έξαρση: Ερμής (15ο της Παρθένου).
Αδυναμία: Δίας.
Πτώση: Αφροδίτη (27ο της Παρθένου).
Πολύτιμος λίθος: Σάρδιο, πιθανά το ρουμπίνι.
Μέταλλο: Υδράργυρος.
Χρώμα: Γκρίζο, βαθύ γαλάζιο.
Συμβολική ερμηνεία: Ένα πράσινο κλαδί. Ένα κλαδί σιτάρι ή αραβόσιτος. Η αγνή Παρθένα η οποία δίνει γονιμοποίηση σε ένα κόσμο-λύτρωσης και διαφοροποίηση μέσα από μια επικριτική ανάλυση της συνέπειας και της δράσης.

Ζ υ γ ό ς Η Ζυγαριά ή η Πλάστιγγα Το έβδομο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του απεικονίζει την ισορροπία της ζυγαριάς, είναι ένα έμβλημα της αίσθησης και της δικαιοσύνης. Ο Ήλιος είναι στον Ζυγό από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 23 Οκτωβρίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι 30ο που ακολουθούν τη διάβαση του Ήλιου υπεράνω της Φθινοπωρινής Ισημερίας και βρίσκονται κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 180° ως τις 210°.
Είναι Παρορμητικό ζώδιο του Στοιχείου του Αέρα: Κατηγορηματικό, ζεστό, υγρό, αβρό. Ακόμα, ανήσυχο, αδέκαστο.
Κυβερνήτης: Αφροδίτη.
Έξαρση: Κρόνος (21ο του Ζυγού).
Αδυναμία: Άρης.
Πτώση: Ήλιος (19ο του Ζυγού).
Πολύτιμος λίθος: Χρυσόλιθος, ένας γαλάζιο - πράσινος σκληρό πυριτικό άλας του μαγνησίου.
Μέταλλο: Χαλκός.
Χρώμα: Γαλάζιο, ροζ.
Συμβολική ερμηνεία: Η τοποθέτηση του Ήλιου, το κεντρικό τμήμα της ισορροπίας, υποδηλώνοντας την αίσθηση της ισορροπίας και δικαιοσύνης. Είναι το ζώδιο της κοσμικής αμοιβαιότητας, της συνεργασίας περισσότερο παρά του συναγωνισμού, της συνειδητοποιημένης εξωτερίκευσης μέσα από συσχετίσεις και συνεργασίες. 

Σ κ ο ρ π ι ό ς Ο Σκορπιός Το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού.
Μερικές φορές συμβολίζεται από το Δράκο και συχνά συνδέεται με τον αστερισμό του Αετού. Ο Ήλιος είναι στο ζώδιο από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι δεύτερες 30ο μετά τη διάβαση του Ήλιου από την Φθινοπωρινή Ισημερία και βρίσκεται κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 210° μέχρι τις 240°.
Είναι ζώδιο Σταθερό του Υδάτινου Στοιχείου: Αρνητικό, νυκτερινό, ψυχρό, υγρό, άτονο, σιωπηλό, φλεγματικό.
Κυβερνήτης: Άρης.
Έξαρση: Ουρανός (24ο του Σκορπιού).
Αδυναμία: Αφροδίτη.
Πτώση: Σελήνη (3ο του Σκορπιού).
Πολύτιμος λίθος: Βήρυλλος, πιθανά ένας γαλαζωπός - πράσινος Βήρυλλος ή Ακουαμαρίνα.
Μέταλλο: Σίδηρος, Πλουτώνιο.
Χρώμα: Βαθύ κόκκινο.
Συμβολική ερμηνεία: Οι κνήμες και η ουρά του σκορπιού: η ουρά με το κεντρί, το ερπετό.Είναι το ζώδιο της κοσμικής επιδίωξης, ο Σκορπιός είναι ένα επιτυχημένο Ζώδιο, αυτό-συγκρατημένο, αυτό-εστιασμένο, συνήθως πετυχαίνει ότι αρχίζει με επιτυχία. Έχει ανώτερο προσωπικό μαγνητισμό και θεραπευτική δύναμη.

Τ ο ξ ό τ η ς Ο Τοξότης Το ένατο ζώδιο του ζωδιακού.
Συνήθως εικονίζεται σαν ένας Κένταυρος, μισό άλογο, μισό άντρας, απεικονίζοντας τη διαμάχη ανάμεσα στο φιλοσοφικό μυαλό και το σαρκικό ένστικτο. Ακόμα, φιλοδοξία υποστηριζόμενη από προσπάθεια που σκοπεύει στα αστέρια. Ο Ήλιος είναι στον Τοξότη από τις 23 Νοέμβριου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι 30ο άμεσα πριν τη διάβαση του Ήλιου πάνω από τον Τροπικό του Αιγόκερω, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και βρίσκεται κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 240° μέχρι τις 270°.
Είναι ζώδιο Μεταβλητό του Πύρινου Στοιχείου: Κατηγορηματικό, ζεστό, ξηρό, ευμετάβλητο.
Κυβερνήτης: Δίας.
Αδυναμία: Ερμής.
Πολύτιμος λίθος: Τοπάζι, ένα κίτρινο ζαφείρι.
Μέταλλο: Κασσίτερος.
Χρώμα: Πορφυρό, βαθύ γαλάζιο.
Συμβολική ερμηνεία: Ο Κένταυρος, ένα βέλος με ένα μικρό τεμάχιο από το δοξάρι, το σύμβολο της έκστασης και της προσπάθειας, σκοπεύοντας στα αστέρια. Αυτό το ζώδιο είναι η γνωστοποίηση των κοσμικών εξελίξεων και της αφθονίας. 

Α ι γ ό κ ε ρ ω ς Η ορεινή άγρια κατσίκα Το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του απεικονίζει τη μορφή με την οποία συχνά εικονίζεται το ζώδιο, το μπροστινό μέρος της κατσίκας, με την ουρά ενός ψαριού, ακαθόριστα μοιάζει με τη γοργόνα ή μερικές φορές το δελφίνι.Ο Ήλιος είναι στον Αιγόκερω από τις 22 Δεκεμβρίου ως τις 20 Ιανουαρίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι πρώτες 30ο που ακολουθούν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, στο σημείο του περάσματος του Ήλιου από τον Τροπικό του Αιγόκερω και βρίσκεται κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 270° μέχρι τις 300° του ζωδιακού.
Είναι Παρορμητικό ζώδιο του Γήινου Στοιχείου: Αρνητικό, νυκτερινό, ψυχρό, ξηρό.
Κυβερνήτης: Κρόνος.
Έξαρση: Άρης (28ο του Αιγόκερω).
Αδυναμία: Σελήνη.
Πτώση: Δίας (15ο του Αιγόκερω).
Πολύτιμος λίθος: Χρυσοπράσιο, ένας φωτεινός πράσινος χαλκηδόνιος.
Μέταλλο: Μόλυβδος.
Χρώμα: Σκοτεινό ωχρό.
Συμβολική ερμηνεία: Μια κατσίκα με ουρά ψαριού, που υποδηλώνει τις ακραίες θέσεις του ύψους και του βάθους, τις αλλαγές που σφυρηλατούνται με το χρόνο. Είναι το ζώδιο της Έναρξης, των Κοσμικών Διαδοχών και της Δικαιοσύνης, όπου η ατομικότητα είναι αναπτυγμένη και η ανθρωπιά εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι των άλλων.

Υ δ ρ ο χ ό ο ς Ο Κομιστής Ύδατος Το ενδέκατο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του απεικονίζει τη ροή του νερού, συμβολίζοντας τον υπηρέτη της ανθρωπότητας ο οποίος προσφέρει το νερό της γνώσης για να αναχαιτίσει τη δίψα του σύμπαντος. Ο Ήλιος είναι στον Υδροχόο από 21 Ιανουαρίου μέχρι 20 Φεβρουαρίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι δεύτερες 30ο που ακολουθούν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και βρίσκονται κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 300° μέχρι τις 330° του ζωδιακού.
Είναι Σταθερό ζώδιο του Αέρινου Στοιχείου: Η επιθυμία ωθείται πολύ από αιτίες που οδηγούν, σε ασφαλή ή επισφαλή θέσεις. Είναι κατηγορηματικό, ζεστό, υγρό, αιματώδη, γνωστικό.
Κυβερνήτης: Κρόνος - Ουρανός.
Έξαρση: Πλούτωνας (1ο του Υδροχόου).
Πτώση: Ποσειδώνας (9ο του Υδροχόου).
Αδυναμία: Ήλιος.
Πολύτιμος λίθος: Υάκινθος, ένας λίθος με χρώμα που είναι παραλλαγή ζιρκονίου.
Μέταλλο: Μόλυβδος, Ουράνιο.
Χρώμα: Ζωηρό μεταλλικό γαλάζιο.
Συμβολική ερμηνεία: Κυματισμοί νερού ή ταλαντευόμενα κύματα ηλεκτρισμού, παράλληλες γραμμές δύναμης. Η ανθρωπιστική αξία εναρμονίζοντας Ψυχή και Ύλη, παρακινεί όλες τις δράσεις της αλτρουιστικής αγάπης, αυτό το οποίο αισθάνεται και δρα για τους άλλους, σχεδόν σαν να ήταν όλοι ένας Εαυτός.

Ι χ θ ε ί ς Τα ψάρια Το δωδέκατο ζώδιο του ζωδιακού.
Το σύμβολό του απεικονίζει ένα ζεύγος αλόγων της θάλασσας, ζευγαρωμένα μαζί, τα οποία κατοικούν στις πλέον εσωτερικές περιοχές της θάλασσας, σύμβολο της ζωής μετά το θάνατο και του αγώνα της ψυχής μέσα στο σώμα. Ο Ήλιος είναι στους Ιχθείς από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Μαρτίου. Αστρολογικά και αστρονομικά είναι οι 30ο πριν από το πέρασμα του Ήλιου πάνω από το σημείο της Εαρινής Ισημερίας και βρίσκονται κατά μήκος της εκλειπτικής από τις 330° μέχρι τις 360° του ζωδιακού.
Είναι ζώδιο Μεταβλητό του Υδάτινου Στοιχείου: Αρνητικό, ψυχρό, υγρό, αποδοτικό, ακόμα θηλυπρεπή, αδρανή.
Κυβερνήτης: Δίας, Ποσειδώνας.
Έξαρση: Αφροδίτη (27ο των Ιχθύων).
Αδυναμία: Ερμής (15ο των Ιχθύων).
Πτώση: Ερμής.
Πολύτιμος λίθος: Αμέθυστος, πορφυρός ή γαλάζιο - βιολετί χαλαζίας.
Μέταλλο: Κασσίτερος, Ποσειδώνιο.
Χρώμα: Πράσινο της θάλασσας.
Συμβολική ερμηνεία: Δέσμευση, αιχμαλωσία, η αναχαίτιση της φυσικής έκφρασης, αθόρυβο, αδιάφορος.

Google Plus

nooriya blogger facebook pinterest

Παροχή Υπηρεσιών

  • Αστρολογία
  • Χαρτομαντεία
  • Αραβική μαγεία
  • Φυλαχτά
  • Ξόρκια
  • Ενεργ. κόσμημα
  • Πολύτιμοι λίθοι
 

Επικοινωνήστε:

Τηλέφωνo: 210-8613027 σε ώρες λειτουργίας καταστήματος

info@astro.gr